Heikki Sivonen

Artist & Marketing Professional

Nopea piirustusharjoitus

drawing-sivonenMinulta kysytään usein, että mitä mallin piirtämisessä pitää huomioida. Tärkeintä on uskoa omaa silmää. Piirtää mitä näkee, eikä muuta tarvita. Käsi, kynä tai pensseli ovat vain työvälineitä, jotka monistavat artistin välittämää luovuutta.

Kun on oppinut uskomaan silmää, pitää opetella uskomaan tunteita. "Minusta tuntuu että tämä maalaus tarvitsee tänne vähän vihreää, tämä kylmää valoa." Piirrä mitä tunnet, niin syntyy taidetta.

Piirtelin nopeita naisfiguureja. Harjaannutin tekniikkaa asettamalla itselleni rajoitteita: a) Kynää ei saanut teroittaa tai vaihtaa (oikei, pari hataraa viivaa lisäsin tussilla), b) ei pyyhekumia, c) julkaise blogissa jokainen kuva, vaikket kaikista pitäisikään (turhasta itsekritiikistä luopuminen) ja d) kukin piirustus 3-5 minuuttia, ei yhtään pidempää. Harjoitus opettaa keskittymään oleelliseen ja vangitsemaan luonteen vähemmin kynänvedoin.

Mallina käytin sattumanvaraisia Pinterestin kuvia. Pinnailin muutamia niistä, jotka löytyvät omalta Pinterest boardilta.