Heikki Sivonen

Artist & Marketing Professional

Hävittäjälentolaivue 21:n muistolle

Hävittäjälentolaivue 21Pirkkalassa toiminut Hävittäjälentolaivue 21 lakkautettiin viime vuoden kesäkuussa. Puolustusvoimien suunnitelmien mukaisesti sen Hornet-kalusto siirrettiin Karjalan Lennostoon Rissalaan ja Lapin Lennostoon Rovaniemelle. Vuosikymmeniä laivueen kalusto, sotilaat ja muu henkilöstö ovat palvelleet itsenäisen Suomen puolesta. Arvostettavaa työtä! Maalasin mielelläni laivueen muistolle teoksen, jonka luovutin siellä palvelleille sotilaille. Vieläpä mieltäni lämmitti, kun itse laivueen entinen komentaja lähestyi minua kiitoksella.

"21" akryyli pellavalle by Heikki Sivonen 2014.

Taiteella tukea Kirin juniorityöhön

IMG_2280Pesäpalloseura Jyväskylän Kiri täyttää tänä vuonna 85-vuotta. Aloitin heidän kanssaan yhteistyön, jonka tarkoituksena on esitellä maineikkaan seuran historiaa sekä kerätä rahaa Kirin juniorityöhön. Maalaan kauden aikana Kiri-aiheisia akryylitöitä, joita on mahdollista ostaa itselleen taiteilijalta. Osa tuotoista lahjoitetaan suoraan Kirin junioreille. Pelasin itse Kirin kasvattina pesäpalloa vuoteen 2006 asti. Kasvoin perheessä ja ympäristössä, jossa kannustettiin liikunnallisten harrastusten pariin. Vaikka lähtökohdat luodaan perheissä, on urheiluseuroilla valtava merkitys lasten ja nuorten liikuntaharrastusten ylläpitämiseksi. Siinä työssä haluan olla omalta osaltani mukana.

Sitten itse maalaukseen. Tässä ensimmäinen työni ”Etenijä”, joka esiteltiin 10. helmikuuta 2015 Kirin Huominen on mahdollisuus -seminaarissa. Maalaus on tehty valokuvasta, jossa Kiri pelaa kotikentällään Kiteetä vastaan vuonna 1984. Kirin pelinumerolla 2 Jari Ahola on lyönyt näpäytyksen etukentälle aloittaakseen härkämäisen raivokkaan juoksun kohti ykköspesää. Kiteen Pasi Valtonen on hyvin mukana, mutta vielä kaukana täydestä vauhdista.

Kirin 1980-luku oli menestyksen aikaa. 1970-luvulla uudelleenorganisoitu Kiri kykeni pitkään menestyksen kauteen sekä urheilutoiminnassa että taloudellisesti. Omat juniorit muodostivat rungon miesten pääsarjajoukkueeseen, joka vuodesta 1975 aina 1980-luvun loppupuolelle saakka ylsi mitalijoukkueeksi lähes vuosi toisensa jälkeen. Kaiken kruununa Kiri voitti kaksi miesten suomenmestaruutta kausina 1982 ja 1984. Myös naisten pääsarjajoukkue juhli kerran suomenmestaruutta vuonna 1989.

Pesäpallolla meni hyvin yhteiskunnan nousukauden huumassa 1980-luvulla. 1970-luvun alussa laskussa olleet harrastajamäärät elpyivät siten, että etenkin junioritason harrastajia tuli pesäpallon pariin lisää. Niinpä pesäpallon harrastajamäärät palasivat lähes vanhalle tasolle jo 1980-luvun alkuvuosina. Myös huippupesäpallo kiehtoi ihmisiä, jonka johdosta yleisömäärät kasvoivat 1980-luvulla.

Tiedustelut maalauksesta: Heikki Sivonen p. 040-5573620, heikki@heikkisivonen.com www.heikkisivonen.com

Audrey Hepburn

IMG_2984-3Audrey Hepburn toimi vastarintaliikkeessä natseja vastaan, puhui sujuvasti viittä eri kieltä, kiersi ympäri maailmaa lasten oikeuksien puolesta tehtävässään UNICEF:in hyvän tahdon lähettiläänä ja sai elämänsä aikana useita kunnianosoituksia ansioistaan. Silti Hepburn tunnettiin kauneudestaan. Tämän maalauksen saadakseni valmiiksi katsoin kaksi Hepburnin elokuvaa. Hepburnin voima todella välittyi elokuvien jokaisessa kohtauksessa.

"Audrey Hepburn" 2014, acrylic on linen 50x70cm.

Lennu Keinänen

lennu-heikkisivonenart-2Lennu Keinänen ja Niko Lehtonen perustivat Suomen Verkkomaksut vuonna 2007. Nykyään Paytrailin nimellä toimiva yritys on kulkenut mielettömän matkan suomalaisen verkkomaksamisen kuninkaaksi. Eikä ihan sattumalta. Lennun, Nikon ja monen muun alkutaipaleella vaikuttaneen työntekijän kova uurastus on vaatinut henkeä, periksiantamattomuutta ja todellista suomalaista yrittäjyyttä. Paytrail-tarinan toinen näytös alkoi yrityskaupan myötä kun Nets osti enemmistöosuuden yrityksestä viime vuoden lopulla. Tänään juhlimme vuosijuhlien merkeissä Paytrailin upeaa vuotta 2014.

"Lennu Keinänen", akryyli kankaalle 50x70cm.

What is Marketing?

IMG_2158-646x800-87570Halusin kuvata murrosta, joka muuttaa perusteellisesti yritysten myynnin ja markkinoinnin. Syntyi "What is Marketing?". Heikki Sivonen 2014 akryyli kankaalle 81x100cm.

Mårten Johansson

IMG_2156-900x746-51452Piphyllanin väki pyysi minua pari kuukautta sitten ikuistamaan paikallisen merkkihenkilön, Raseborgin kaupunginjohtajan Mårten Johanssonin. Otin rohkean vapauden käyttää väripintoja uudella tavalla maalauksessani. Akryyli kankaalle 70x65cm. Ensi vuonna eläkkeelle jäävä Mårten Johansson on alusta asti tukemassa Piphyllanin toimintaa. Piphyllan on verkosto, joka yhdistää digitaalisen tuotannon ja markkinointiviestinnän yrittäjiä Raseborgissa. Piphyllanin toimitilojen yhteydessä toimii myös taidegalleria, jossa sain kunnian pitää esikoisnäyttelyni. Lisää Piphyllanista: www.piphyllan.fi

Väinö Linna

IMG_3028Happy 97th Independence Day Finland! Here's a portrait of Väinö Linna (1920 – 1992), the author of Tuntematon sotilas (the Unknown Soldier), published in 1954. Acrylic on canvas 54x70cm.

#MaalaaMut: Patricia

IMG_2930-2#MaalaaMut -haasteesta syntyi pienimuotoinen ilmiö. Sitä jaettiin ja tykättiin valtavasti! Kuvia tuli yhteensä noin neljäkymmentä. Tarinat niiden taustalla olivat koskettavia ja lämpimiä. Olisin halunnut maalata niistä jokaisen, tehdä niistä jopa kokonaisen näyttelyn.

Tällä kertaa päätin kuitenkin maalata kuvan, jonka minulle lähetti Patricia Le Gall Fau. Kuvassa oli jotain luonnonkaunista tunnelmaa. Katse on valloittava, hieman arvoituksellinen.

Mielettömän suuret kiitokset kaikille kuvan antaneille ja haasteen jakaneille!

Työ on esillä ja myynnissä näyttelyn ajan Piphyllanissa. Se myydään eniten tarjoavalle ja kaikki tuotot lahjoitetaan Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle. Lisätietoja: hilkka@javanainen.fi tai 044-540 5664.

Tässä siis voittaja: Patricia Le Gall Fau.

Leikkiä ikä kaikki

Muutaman viimeisen kuukauden ajan olen valmistellut maalauksia debyyttinäyttelyäni varten. Sinä aikana olen saanut tutustua omaan luovaan työskentelyyni kuin uuteen ihmiseen. Se on tuntunut melkein rallien pikataipaleelta: alusta vaihtelee sorasta asfalttiin, välillä lennetään ilmassa, välillä takarengas käy ojan puolella. Luova työ on pirun vaikeaa. Se vaatii valtavaa tunteiden lujuuttaa. Ilman sitä epäonnistumiset satuttavat enemmän kuin onnistumiset palkitsevat. Aloitin maalaamisen vasta viime tammikuussa. Piirtämistä sen sijaan olin lapsuudessa harrastanut enemmänkin. Päätin ilmoittautua kansalaisopiston maalauskurssille ilman sen suurempaa suunnitelmaa. Ensimmäisellä tunnilla sain naurunröhähdykset kertoessani etten tiennyt miten hiiltä pidetään kädessä. Se tietysti lisäsi kunnianhimoani.

Aloin harjoitella systemaattisesti kolmea osa-aluetta: piirustustaitoa, maalaustekniikkaa ja värien käyttöä. Opiskelin itsenäisesti taiteen historiaa ja tutustuin eri tekniikoihin. Maalasin joka ilta töiden jälkeen, ja katsoin dokumentteja nukahtamiseen asti.

Tiedon kerryttäminen ei riittänyt. Todellinen taide syntyy kommunikaatiossa ihmisten kanssa. Taide saa ihmiset tuntemaan.

Siksi valitsin alusta lähtien linjan jakaa kaikki valmiit ja keskeneräiset teokseni blogissani. Halusin osallistaa ihmisiä tykkäyksien, kommenttien ja aiheiden kautta. Yllätyin kuinka jotkin keskinkertaisina pitämäni työt saivat osakseen hirmuisen ylistysmeren. Mietin johtuiko se itse maalauksista, vai siitä ihmetyksestä että osasin sijoittaa nenän ja suun paikalleen. Ehkä molemmista.

Opin hyväksymään taiteen epätäydellisyyden. Joka päivä kehitän tekniikkaani etsien itseäni taiteilijana. Tiedän etten koskaan tule valmiiksi, mutta se tekee matkasta juuri niin kiinnostavan. Haluan innostua ja tehdä asioita omistautuen. Ilman sitä en voi leikkiä luovuudella.

Yksityisnäyttelyni "Mirrors" avajaiset pidetään Tammisaaressa Piphyllanin galleriassa tulevana perjantaina 28.11. Näyttely on nähtävillä aina tammikuun 16. päivään saakka. Näyttelyssä on esillä 27 akryylityötäni. Niistä puoliakaan en ole julkaissut kokonaisuudessaan koskaan aiemmin.IMG_2926-2

Kuva kotistudiostani tänään.

Throwback Thursday: 2002

heikki-sivonen-tussityoI found this hanging on my parents' wall in my childhood home. My pen drawing at age of 16. I wonder why I ever had the patience for all the details. #throwbackthursday  

Shortly in Finnish:

Löysin tämän joitain päiviä sitten vanhempieni seinältä. Tein tällaisen tussikynätyön kuusitoistavuotiaana vuonna 2002, ja vieläkin ihmettelen miten minulla oli kärsivällisyyttä piirtää kaikki yksityiskohdat.

#MaalaaMut

Sain idean osallistaa ystäviäni, heidän ystäviään ja ketä tahansa osaksi taidetta. Nimittäin maalaan jostain minulle lähetetystä kuvasta muotokuvan debyyttinäyttelyyni.

Kooltaan työ tulee olemaan iso, ja se on esillä Piphyllanin taidegalleriassa Tammisaaressa 28.11.2014 - 16.1.2015. Taideteos on taiteilijan omistuksessa näyttelyn ajan, kunnes joku onnellinen taiteenystävä hankkii sen itselleen.

Lahjoitan myydystä taideteoksesta koko taiteilijan osuuden Uusi Lastensairaala 2017 –hankkeen hyväksi! Hanke on tärkeä ja lähellä sydäntäni.

Laita siis kuvasi minulle Facebookissa, Intagramissa, Twitterissä, faksina, mailina tai käytä mieleistäsi tägiä – kunhan kerrot haluavasi toimia muotokuvamallina. Maalaan muotokuvan valokuvasta, jonka tulen valitsemaan sattumanvaraisesti taiteellisen inspiraation syttyessä :)

Ja ettäkö millainen on hyvä mallikuva. Tässä muutamia vinkkejä:

  • Nappaa itsestäsi selfie tai pyydä kaverisi ottamaan sellainen
  • Hyvälaatuinen älypuhelinkuva riittää, studiovalaistusta tai järjestelmäkameraa ei siis tarvita
  • Valokuva on hyvä jo itsessään olla hieman "maalauksellinen". Tarkoittaen etenkin asentoa ja ilmettä. Luonnonvalo ehdottomasti paras!
  • Kuvankäsittelyä ei tarvita, eikä sen enempää Instafiltteriäkään. Sivellin tekee sen puolestasi ;)
  • Mieti mitä haluat kuvalla viestiä: Mikä on kuvan tunnetila? Se välittyy kuvastasi.
  • Kasvokuva vai vartalo mukaan? Voit itse päättää.

Laita kommenttia tai kysymyksiä, autan mielelläni hyvän kuvan valitsemisessa! heikki@heikkisivonen.com, 0405573620

Proud to Announce My Debut Exhibition: Mirrors

preview-ad-595x723-55319Now it's official: I have my debut solo exhibition at the end of November. The exhibition called "Mirrors" will be held in Piphyllan art gallery (Raseborg, Finland). I'm so thrilled about it all! If you are willing to attend the preview (28. November 3 - 10 PM) just give me a note :) More information soon.

Arnold

arnold_heikkiThe man that doesn't need any introduction: Arnold Schwarzenegger. Today he is a speaker in Nordic Business Forum in Helsinki. Besides all of the merits Arnold has gathered, for me, the most impressive thing was the history as a philanthropist. He has had a huge impact on the encouragement of the sports activities amongst children and youngsters. Job well done! To thank Arnold I painted this large acrylic portrait of him. Here it is: "Arnold" by Heikki Sivonen 2014. Acrylic on canvas 65x54cm.