Heikki Sivonen

Artist & Marketing Professional

Taiteella tukea Kirin juniorityöhön

IMG_2280Pesäpalloseura Jyväskylän Kiri täyttää tänä vuonna 85-vuotta. Aloitin heidän kanssaan yhteistyön, jonka tarkoituksena on esitellä maineikkaan seuran historiaa sekä kerätä rahaa Kirin juniorityöhön. Maalaan kauden aikana Kiri-aiheisia akryylitöitä, joita on mahdollista ostaa itselleen taiteilijalta. Osa tuotoista lahjoitetaan suoraan Kirin junioreille. Pelasin itse Kirin kasvattina pesäpalloa vuoteen 2006 asti. Kasvoin perheessä ja ympäristössä, jossa kannustettiin liikunnallisten harrastusten pariin. Vaikka lähtökohdat luodaan perheissä, on urheiluseuroilla valtava merkitys lasten ja nuorten liikuntaharrastusten ylläpitämiseksi. Siinä työssä haluan olla omalta osaltani mukana.

Sitten itse maalaukseen. Tässä ensimmäinen työni ”Etenijä”, joka esiteltiin 10. helmikuuta 2015 Kirin Huominen on mahdollisuus -seminaarissa. Maalaus on tehty valokuvasta, jossa Kiri pelaa kotikentällään Kiteetä vastaan vuonna 1984. Kirin pelinumerolla 2 Jari Ahola on lyönyt näpäytyksen etukentälle aloittaakseen härkämäisen raivokkaan juoksun kohti ykköspesää. Kiteen Pasi Valtonen on hyvin mukana, mutta vielä kaukana täydestä vauhdista.

Kirin 1980-luku oli menestyksen aikaa. 1970-luvulla uudelleenorganisoitu Kiri kykeni pitkään menestyksen kauteen sekä urheilutoiminnassa että taloudellisesti. Omat juniorit muodostivat rungon miesten pääsarjajoukkueeseen, joka vuodesta 1975 aina 1980-luvun loppupuolelle saakka ylsi mitalijoukkueeksi lähes vuosi toisensa jälkeen. Kaiken kruununa Kiri voitti kaksi miesten suomenmestaruutta kausina 1982 ja 1984. Myös naisten pääsarjajoukkue juhli kerran suomenmestaruutta vuonna 1989.

Pesäpallolla meni hyvin yhteiskunnan nousukauden huumassa 1980-luvulla. 1970-luvun alussa laskussa olleet harrastajamäärät elpyivät siten, että etenkin junioritason harrastajia tuli pesäpallon pariin lisää. Niinpä pesäpallon harrastajamäärät palasivat lähes vanhalle tasolle jo 1980-luvun alkuvuosina. Myös huippupesäpallo kiehtoi ihmisiä, jonka johdosta yleisömäärät kasvoivat 1980-luvulla.

Tiedustelut maalauksesta: Heikki Sivonen p. 040-5573620, heikki@heikkisivonen.com www.heikkisivonen.com