Heikki Sivonen

Artist & Marketing Professional

Leikkiä ikä kaikki

Muutaman viimeisen kuukauden ajan olen valmistellut maalauksia debyyttinäyttelyäni varten. Sinä aikana olen saanut tutustua omaan luovaan työskentelyyni kuin uuteen ihmiseen. Se on tuntunut melkein rallien pikataipaleelta: alusta vaihtelee sorasta asfalttiin, välillä lennetään ilmassa, välillä takarengas käy ojan puolella. Luova työ on pirun vaikeaa. Se vaatii valtavaa tunteiden lujuuttaa. Ilman sitä epäonnistumiset satuttavat enemmän kuin onnistumiset palkitsevat. Aloitin maalaamisen vasta viime tammikuussa. Piirtämistä sen sijaan olin lapsuudessa harrastanut enemmänkin. Päätin ilmoittautua kansalaisopiston maalauskurssille ilman sen suurempaa suunnitelmaa. Ensimmäisellä tunnilla sain naurunröhähdykset kertoessani etten tiennyt miten hiiltä pidetään kädessä. Se tietysti lisäsi kunnianhimoani.

Aloin harjoitella systemaattisesti kolmea osa-aluetta: piirustustaitoa, maalaustekniikkaa ja värien käyttöä. Opiskelin itsenäisesti taiteen historiaa ja tutustuin eri tekniikoihin. Maalasin joka ilta töiden jälkeen, ja katsoin dokumentteja nukahtamiseen asti.

Tiedon kerryttäminen ei riittänyt. Todellinen taide syntyy kommunikaatiossa ihmisten kanssa. Taide saa ihmiset tuntemaan.

Siksi valitsin alusta lähtien linjan jakaa kaikki valmiit ja keskeneräiset teokseni blogissani. Halusin osallistaa ihmisiä tykkäyksien, kommenttien ja aiheiden kautta. Yllätyin kuinka jotkin keskinkertaisina pitämäni työt saivat osakseen hirmuisen ylistysmeren. Mietin johtuiko se itse maalauksista, vai siitä ihmetyksestä että osasin sijoittaa nenän ja suun paikalleen. Ehkä molemmista.

Opin hyväksymään taiteen epätäydellisyyden. Joka päivä kehitän tekniikkaani etsien itseäni taiteilijana. Tiedän etten koskaan tule valmiiksi, mutta se tekee matkasta juuri niin kiinnostavan. Haluan innostua ja tehdä asioita omistautuen. Ilman sitä en voi leikkiä luovuudella.

Yksityisnäyttelyni "Mirrors" avajaiset pidetään Tammisaaressa Piphyllanin galleriassa tulevana perjantaina 28.11. Näyttely on nähtävillä aina tammikuun 16. päivään saakka. Näyttelyssä on esillä 27 akryylityötäni. Niistä puoliakaan en ole julkaissut kokonaisuudessaan koskaan aiemmin.IMG_2926-2

Kuva kotistudiostani tänään.