Heikki Sivonen

Artist & Marketing Professional

Brändiarkkitehdin muotokuva

Joitain viikkoja sitten Ville laittoi viestiä ja halusi itsestään "warholin" seinälle. Jotakuinkin näillä spekseillä sain vapauden toteuttaa muotokuvan Suomen tunnetuimmasta yritysmuotoilijasta. Oli selvää ettei muotokuva voinut olla harmaa ja nöyristelevä. Piti olla väriä. Myös Villen projekteissa näkyy rehellisen kaupallinen ote suuren maailman tyyliin. Onhan kyse yritysten menestymisestä kovassa kilpailussa. Raikkaat ja kirkuvat värit erottuvat tyynestä massasta. Värikkyys kiehtoo ja puhuttelee tunnetasolla. Värit vangitsevat katseita ja musiikin tavoin saavat ihmiset kommunikoimaan.

Tein useita luonnoksia hiilellä. Niiden avulla opin tunnistaa kasvojen erityispiirteet, jotka tekevät maalattavasta kohteesta tunnistettavan itsensä. Villen blogissa on hyviä tinker-tailor-soldier-spy -tyylisiä henkilökuvia, joista lopullinen mallikin löytyi. Oman haasteensa teki valokuvien luonnonvalo, koska se saa silmät piiloutumaan varjoihin. Studiokuvissa taas valo kohdistetaan aina silmiin. Lopullisen työn tein mustavalkoisesta kuvasta, joka auttoi unohtamaan pintojen ominaisvärit ja hahmottamaan kontrasteja paremmin.

Digitalist Networkin perustajana, pääsihteerinä, digiapostolina ja mitälienä Ville on niin digi, että hän osaa arvostaa analogisen maailman asioita ylitse muiden. Ei digitalisaatio kadota taidetta ja printtiä. Se tekee offline-maailmasta ensimmäistä kertaa onlinen ja muuttaa niiden ympärille muodostuneita liiketoimintamalleja perustavanlaatuisesti.

Tavoittelin Villen hullua luovuutta. Työ on tehty melko huolettomin sivellinjäljin. Teknisiä virheitäkin on, mutta niillä ei ole merkitystä. Tärkeintä on säilyttää intuitio ja välittömyys. Muuten tunne katoaa ja taiteilija alkaa kilpailla kameran kanssa.

Warholin tyyli lopulta jäi koskemattomaksi, mutta tavoitin taustalta asioita, jotka edustivat paitsi Villen persoonaa myös Villen ja digitalisaation ympärille muodostunutta ilmiötä.

Akryyli kankaalle 100x82cm. Työn nimi: #V

#V close up #V luonnos #V